
- 125 gr. margarin ( teremyağ )
- 1/2 su bardağı kahverengi şeker
- 1/2 su bardağı pekmez ( ben üzüm pekmezi kullandım )
- 2 buçuk bardak un
- 2 tatlı kaşığı zencefil tozu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
Yapılışı
Yağ ve şekeri krem kıvamına gelene dek mixerle çırpalım, elenmiş un + karbonat + zencefil ve pekmezide ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. Şeffaf streçe sarıp en az 30 dakika buzdolabında bekletelim. 2 yağlı kağıt arasında oklava yardımı ile hamuru iyice inceltelim ve kalıpla şekil çıkaralım...ben özellikle İkea'dakilere benzesin diye iyice incelttim hamuru bu yüzden 3 tepsi çıkardım. 190 derecede 7-8 dakika pişirelim ve afiyetle yiyelim :)
elleriniza sağlık bende hep zencefilli tarifleri merak etmişimdir ama cesaret edemedim doğrusu yapmaya acaba acı olurmu filan diye ama bu tarifi denicem benim blogumada beklerim saygılar..
YanıtlaSilSelamlar, öncelikle teşekkür ederim.Zencefilli tarifler dozunda kullanıldığı takdirde çok lezzetli oluyor, tavsiye ederim.Blogunuzu ziyaret ettim ve takibe aldım saygılar...
YanıtlaSil