13 Haziran 2009 Cumartesi

Nefis Soslu Levrek

Ana yemek soslu balığımı bu sofrada çekmeyi unutmuşum :)...neyseki başka bir zaman yaptığımı fotoğraflamayı unutmamışım...
Malzemeler
- Levrek (adet siz kendinize göre ayarlarsınız ben 4 adet'te göre tarif verim)
- 10 diş sarmısak
- yarım limon suyu
- zeytinyağ
- tuz,karabiber
- narekşisi
- soğan ve limon dilimleri
Yapılışı
- Kabın içine bolca narekşisi, tahta kaşıkla üzerine bastırılmış sarmısakları, zeytinyağ, yarım limon suyu, tuz ve karabiberi koyup karıştıralım.Levrekleri yıkadıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim, sosu içine dışına iyice sürelim,balıkların ortalarına soğan ve limon dilimleri yerleştirelim. 180 derecede üzerleri nar rengini alana dek pişirelim ve afiyetle yiyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder