Hayırlı bir iş için kolları sıvadık ;-) Ogün keyifli bir akşam geçirdik...Kayınvalidemin yaptığı sarma ve börekte nefisti...Baklava yufkasından yaptığım tahinli sarma akşama damgasını vurdu, çok kolay ve pratik olan bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Süzme yoğurtlu & Tavuklu salata , Meksika fasülyeli salata , Kızılcık Marmelatlı & cevizli tart'ın da tariflerini ekliyorum...
Baklava Yufkasından Tahinli Sarma
Malzemeler:- Baklavalık yufka
- 1 kase tahin
- 1 çay b. şeker
- 1 su b. ceviz veya fındık
- 1 çay b. sıvıyağ
- üzeri için pudra şekeri
Hazırlanışı:
Tahin, şeker, ceviz(kırılmış) ve sıvıyağ bir kapta karıştırılır.Baklavalık yufkalardan 2 tanesi üst üste açılır, üzerine hazırladığınız iç malzeme sürülür ve diğer 2 yufka konulur.Böylece 4-5 kat aralarına iç harcından sürülerek tamamlanır.Uzun kenarı boyunca rulo yapılıp sarılır.İstenilen büyüklükte kesilip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.Diğer yufkalarda aynı şekilde yapılarak hazırlanır, 170 derecede üzerleri pempe renkte kızarana kadar pişirilir.Soğumaya bırakılır, üzerine pudra şekeri elenerek servis yapılır.
Meksika Fasülyesi Salatası
Malzemeler:- 2 kutu meksika fasülyesi ( konserve )
- 1 paket mısır konservesi
- 5-6 adet kornişon turşu
- 1 tane büyük kırmızı biber
- 3-4 dal taze soğan
- maydanoz
- zeytinyağ,limon,tuz,nar ekşisi varsa bide erik ekşisi
Hazırlanışı:
Yeşil soğan ve maydanozu ince ince kıyalım, kırmızı biber ve kornişon turşuyu küpler halinde doğrayalım.Mısırı ve fasülyeyi yıkayıp süzgeçten geçirip bir kaseye alalım ve malzemeleri içine koyalım.Sosunu hazırlayıp üzerine dökelim.
Süzme Yoğurtlu Tavuk Salatası
Malzemeler:- Haşlanmış didiklenmiş tavuk ( 2 adet büyük but )
- Süzme yoğurt
- 3 diş sarmısak
- 3-4 dal taze soğan
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 5-6 adet kornişon turşu
- üzeri için ceviz & dereotu
Hazırlanışı:
Tavuklar bir kaba alınır, sırasıyla doğranmış malzemeler katılır ve karıştırılır.Üzeri dereotu ve cevizle süslenir.
Kızılcık Marmelatlı Tart
Malzemeler:- 250 lik tereyağının yarısından biraz fazlası
- 2 yumurta
- yarım su b. az fazla şeker
- 1 su b. dövülmüş ceviz +yarım bardak daha
- 1 paket vanilya
- Un
- Marmelat ( 4 yemek kaşığı kadar )
Hazırlanışı:
Un, tereyağ,yumurta,1 bardak ceviz,şeker,vanilya ve alabildiğine un yoğurularak hamur elde edilir.Az miktarı hamurun ayrılıp buzluğa atılır, geri kalanı yağlanmış yuvarlak borcama bastırılarak yayılır.Marmelat hamurun üzerine sürülür ve yarım bardak ceviz serpilir.Buzluktaki hamur parçası üzerine rendelenir. 170 derecede 20-25 dakika pişirilir ve afiyetle yenir ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder