9 Ekim 2012 Salı

Cevizli & Haşhaşlı Ekmeğim

Malzemeler

-1 paket instant Maya
-1 tatlı kaşığı silme toz şeker
-1,5 su bardağı ılık süt
-Yaklaşık 4 su bardağı un
-2 tatlı kaşığı tuz
-2 yemek kaşığı tereyağ
-1 yumurta
-1 avuç ceviz
-haşhaş
 
 
Yapılışı
Süt'ün içine mayayı, şekeri ve tuzu koyup karıştıralım, kabarmasını bekliyelim. Büyük bir kapta az unu eleyip içine yumurta ve tereyağı koyalım sonrada kabaran sütümüzü ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.Ara ara unu eleyerek ekleyelim ve hamurumuzu oluşturalım.Üzerine ıslak bez atıp 1 saat dinlendirelim, tekrar yoğuralım bir yarım saat daha bekletelim. Cevizi kıralım hamurun içine karıştırarak yoğuralım, şeklini verip yağlı kağıt serilmiş tepsimize yerleştirelim. Bıçakla 3 tane yan çizelim, 1 tatlı kaşığı yoğurt ve 1 yumurta beyazını karıştırıp üzerine sürelim. Haşhaş serpelim ve önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında 25 dakika pişirelim.Fırını kapatalım ama 1 saat o sıcaklıkta bekletelim, sonrada afiyetle yiyelim ;-)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder