12 Ekim 2012 Cuma







Nefis Galeta Unlu Tatlı...ekmek kadayıfı tadında....










 

Galeta Unlu Tatlı

Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su b. toz şeker
- 1 su b. sıvıyağ
- yarım su b. ılık su
- 1 su b. galeta unu
- 1 su b. ince çekilmiş ceviz
- 1 dolu çorba k. haşhaş tohumu
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 1 su b. su
- 1 su b. toz şeker
- 1 portakal kabuğu rendesi
Krema için:
- 1 lt.süt
- 4 dolu dolu çorba k. un
- 1 paket vanilin
- 1 poşet krem şanti

Hazırlanışı
Önce şerbeti hazırlayalım, önce şekeri tencereye koyalım, eridikten sonra yavaşça suyu ve portakal kabuğu rendesini ekleyelim, iki taşım kaynattıktan sonra soğumaya alalım.
Kek için yumurta ve şekeri şeker eriyene dek çırpalım sonra sırasıyla su,sıvıyağ,ceviz,galeta unu,haşhaş,vanilin ve kabartma tozunu ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. Yağlanmış büyük kare borcama alıp 160-170 derecede 20-23 dakika pişirelim. Fırından çıkan sıcak keke soğuk şerbeti dökelim ve içine çekmesi için bir kenara alalım.
Kremayı hazırlayalım, bir tencerede unu az miktar süt ile iyice ezip kalan sütü ekleyelim. Göz göz kaynayınca altını kapatıp içine krem şanti ve vanilini ekliyelim ve birkaç dakika çırpalım mikserle.
İyice ılınmış kekimizin üzerine sürelim , soğumaya bırakalım. Üzerine hindistancevizi serpelim, streç film ile saralım 1 gece buzdolabında bekletelim. Kare kare kesip üzerine haşhaş serpip servis edelim ve herkezin beğenisini alalım :-)...Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. ����������������������������������������������������

    YanıtlaSil