12 Haziran 2009 Cuma

Zeytinyağlı Barbunya



Malzemeler
- 1kg. barbunya
- 2 büyük domates
- 1 büyük soğan
- 4-5 adet taze soğan
- 1 taze kırmızı biber
- 1 havuç
- 7-8 diş sarmısak
- maydanoz
- zeytinyağ, şeker, tuz
Yapılışı
- Barbunyaları haşlayalım, suyunu dökelim üzerlerine maydanoz hariç tüm malzemeyi doğrayalım ( sarmısakları bütün koyalım ). Ek su gerekebilir ara sıra kontrol edelim.Pişmesine yakın maydanozlarıda ekliyelim .
Not: Ben çoğu zeytinyağlıları çiğden yapıyorum kavurmadan, sizede tavsiyem çok lezzetli oluyor, en önemlisi daha sağlıklı çiğden pişmesi...Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. merhaba, ben İnci'nin iş arkadaşıyım. Bana blogunuzdan bahsetti. Hemen girip baktım. Kızınız da çok sevimli, İnci'ye çok benzettim:) kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldin...çok memnun oldum...İnci'ye her yönden benziyor iyi gözlemlemişsin:)Umarım izlerken keyif alırsın...görüşmek üzere

    YanıtlaSil