

Hamur için
200gr.tereyağ
2-3 tane yumurta
1 çay kaşığı Karbonat
3 çay fincanı Pudra şekeri
4 çay fincanı=1 kase dolusu un
Hepsi birden yoğur
İçi için
250 gr. Böğürtlen (bulamazsanVişne)
80 gr. Bitter çikolata
1 çay fincanı krema
250gr. Çekilmiş fındık ya da ceviz
1 yumurta
3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay fincanı Toz şeker
Yapılışı:
Öncelikle hamuru için olan malzemelei un hariç hepsini bir kaseye koyun. Karıştırın.yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayacak bir kıvamda hamur elde edin.Hamurun yarısını ayırın. Kalan yarısını tart tepsisine yayın. Kenarlarına doğru da çıkartın. Bitter çikolatayı küçük parçalara ayrın. Kremayı ocakta ya da mikrodalgada ısıtın ve parçaladığınız çikolataları sıcak kremanın içine atın ve erimesini sağlayın.tepsiye yaydığınız hamurun üzerine çikolta ve krema karışımını yayın. Üzerine böğürtlenleri yada vişneleri doldurun (eğer dondurulmuş meyve kullanacaksanız geceden süzgece koyarak suyunun süzülmesini sağlayın.) Ayrı bir kabı içinde çekilmiş badem yada fındık yada cevizi koyun üzerine 3 kaşık oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurtayı,toz şekeri iyice karıştırıp böğürtlenlerin üzerine gezdirin. Ayırdığınız hamuru oklava ile ince olarak açın yuvarlak bir hamur haline getirin. Kalp şeklinde kalıplarla şekil çıkartarak turtanın üzerini 5-6 kalp şeklinde kapat.
170 derecedeki önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirin.
170 derecedeki önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder