12 Mayıs 2009 Salı

Patatesli Havuçlu Semizotu Yemeği

Semizotunu çok severim, çiğ sarmısaklı yoğurtlusunu özellikle.Yemeğide güzel olur, bende biraz ondan bundan katarak denemeler sonucu güzel bir tat çıkardım.Eminim sizde çok seveceksiniz...

Malzemeler
- 1 bağ Semizotu
- 1 patates
- 1 havuç
- 1 soğan
- 4 adet taze yeşil soğan
- zeytinyağ
- salça
- domates
- bulgur
-tuz, şeker, karabiber, pulbiber
Hazırlaması
Semizotunu yıkayıp kesip bekletelim...soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağda kavuralım, salça ve domateside ekliyelim. Taze soğanlarıda ekleyelim kavuralım, semizotunuda ekleyelim ve suyunu az çekmesini bekleyelim.Tuzunu, az şekeri ve baharatları koyduktan sonra yuvarlak doğranmış havuç ve patatesleride koyalım ,son olarak azda bulgur koyduktan sonra kısık ateşte pişirelim.
Yoğurt Semizotuna çok yakışır alternatif sarmısaklı yoğurtlada çok güzel olur.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder