19 Mayıs 2009 Salı

Mantarlı Arpa Şehriyesi


Çoook lezzetli...
Malzemeler
- 2 su bardağı arpa şehriyesi
- 400 gr mantar
- 1 çarliston biber
- 5 adet taze yeşil soğan
- 1 adet tavuk bulyon
- 2 yemek kaşığı teremyağ
- 3 su bardağı su
Yapılışı
- Doğranmış mantarları tencereye koyalım (az limon damlatalım)ve suyunu çekene kadar pişirelim,altını kapatalım bekletelim.
-Ayrı bir tencereye yağı koyalım ,doğranmış biber ve taze soğanları ekleyip az çevirelim ve arpa şehriyesini ilave edip sürekli karıştırarak kahverengi olana dek kavuralım.Tavuk bulyonu ekleyelim,tuz ve karabiber de ilave edelim ,mantarlarıda koyduktan sonra 3 bardak sıcak su ekleyelim,karıştırıp kapağını kapatalım ve kısık ateşte pişirelim.
- Her pilav çeşitlerinde pilav piştikten sonra mutlaka büyük bir bez masa örtüsüne sararım ve 1 saate yakın bekletirim....
Afiyet olsun...

2 yorum: