26 Mayıs 2009 Salı

Zencefilli Cevizli Kurabiye

Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı teremyağ(herhangi bir margarin kullanabilirsiniz,ben hamur işlerinde teremyağ kullanıyorum)
- 3 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 buçuk tatlı kaşığı toz zencefil
- 1 avuç iri kırılmış ceviz
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı pudra şekeri, belki biraz daha fazla olabilir tadını kontrol edin
Yapılışı
Tüm malzemeleri yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğuralım, streç filme saralım yarım saat buzdolabında bekletelim.Hamurdan küçük parçalar ayıralım ,elle açalım ve kalıpla keselim,yağlı kağıtlı fırın tepsisine dizelim 180 derecede 12 dakika pişirelim afiyetle yiyelim....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder