12 Mayıs 2009 Salı

Pırasalı Börek

Malzemeler
- 2 adet yufka
- 6-7 adet pırasa
- salça
- yumurta
- süt
- tuz
- sıvıyağ
- yoğurt
Hazırlaması
Pırasaları ufak halkalar halinde doğrayalım, sıvıyağda kavuralım, salça ,tuz,karabiber,pul biber ilave edelim.Kavurma bitince soğumaya bırakalım. Yufkaları ortadan ikiye bölelim 4 parça yufka elde edelim.1 yumurta ,süt,sıvıyağ karıştıralım fırça ile yufkaya sürelim ve 4 e ayırdığımız iç malzemenin birini serpelim.Böle 4 adet börek yapıcaz...Yufkayı yuvarlayalım ucundan tutup çevirerek gül şeklini verelim ve yağlı kağıtlı fırın tepsisine yerleştirelim.4 üde bittiğinde üzerlerine sütlü karışımdan (birazda yoğurt katarak içine) sürelim, çörekotu ve susam serperek önceden ısıtılmış fırına verelim.180 derecede 30-35 dakika üzeri kızarana dek pişirelim.Fırından çıkınca üzerine ıslatılmış bez serelim.Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder