
Malzemeler
- haşlanmış nohut
- haşlanmış buğday
- 1 adet tavuk bulyon
- 5 adet yeşil taze soğan
Terbiyesi
- 1 yumurta
- yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
Üzeri için
- sıvıyağ, kırmızı pul biber ve kuru nane
Bilgiler
- Bir gece önceden ıslattığınız nohut ve buğdayı haşladıktan sonra nohutu pilav'da kullanabilirsiniz. Buğday ve nohutu yoğurt ile karıştırıp üzerine kuru nane serperek benim sık yaptığım adı keşkek olan güsel bir salata da hazırlıyabilirsiniz.
Yapılışı
- Tencereye nohut ve buğdayı koyup suyunu ekledikten sonra tavuk bulyonuda ilave edip karıştırarak pişirelim.Taze soğanları doğrayıp çorbaya ekleyelim, bir kapta yumurta ,un ve yoğurtu karıştıralım, çorbadan kepçe ile bu karışıma azar azar koyalım (kesilmemesi için)...tekrar tencereye geçirelim tuzunu ,karabiberini ayarlayalım.Diğer tarafta zeytinyağını pul biber ve kuru nane ile kızdıralım ve çorbanın üzerine dökelim...Afiyetle yiyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder