
Malzemeler
- 2 bostan patlıcanı
- 4 adet kırmızı biber
- 6 adet çarliston biber
- yoğurt
- 3-4 diş sarmısak
- zeytinyağ
- 3-4 adet ufak domatez
- maydanoz
- tuz, pulbiber
Yapılışı
Patlıcan ve biberleri yıkayıp kuruttuktan sonra elimize sıvıyağ alarak sıvazlıyalım, bıçakla hepsine birkaç defa saplayalım ve yağlı kağıtlı fırın tepsisine dizelim ve közleyelim.Piştikten sonra kabuklarını soyalım ve kuşbaşı şeklinde doğrayalım ,sarmısaklı yoğurt hazırlıyalım ve karıştıralım, tuzunu ve pulbiberide ekliyelim,üzerine zeytinyağ gezdirelim ...maydonoz ve domatezle süsleyelim ....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder