23 Mayıs 2009 Cumartesi

Mantar,Ceviz Soslu Makarna


Sos'u çok severim, sürekli denemeler sonucunda onu,bunu,şunuda katim derken nefis soslar çıkıyor ortaya ....buda o denemelerden biri, nefis bir sos ,tavsiye edilir:)
Malzemeler
- 350 gr.civarı makarna
- tuz
- sıvıyağ
Sos
- 200 gr.mantar
- 1 avuç iri kırılmış ceviz
- 3 diş sarmısak
- 200 ml.krema
- kekik,karabiber,tuz
- Yarım paket toz Mantarlı makarna sosu
- az süt
Yapılışı
- Mantarları limonlu suda ovduktan sonra tencereye koyalım 1-2 damla limon damlatalım ve suyunu çekene kadar pişirelim.Kremayı ,sarmısağı(sarmısaklara bıçak değdirmeyelim tahta kaşık ile üstüne basalım)cevizleri ve baharatları ekleyelim ve pişirmeye devam edelim.Toz mantarlı makarna sosunuda ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim , süt ile kıvamını ayarlıyalım.Diğer tarafta makarnamızı kaynamış suyun içine az sıvıyağ ve tuz atarak 12-15 dakika arası haşlayalım ve suyunu süzelim,sosu makarnanın üstüne ilave ederek karıştıralım...Servis yaparken üstüne kuru fesleğen serpelim,afiyetle yiyelim....

1 yorum: